Bezit jouw organisatie alle benodigde ingrediënten?

Ieder mens is anders en dat geldt dus ook voor de personen in jouw organisatie/team. Juist de mix van deze verschillende personen, met ieder hun competenties, is nodig om tot de beste resultaten te komen. Vergelijk het maar met de verschillende ingrediënten die nodig zijn voor het ideale cakerecept. Bezit jouw organisatie/team de benodigde ingrediënten voor ‘de perfecte cake’?

Lees verder

Cake

Voor een lekkere cake heb je nodig:

  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram boter
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • een snufje zout

Mis je een van de ingrediënten, dan is de cake minder lekker, minder luchtig of hij mislukt compleet.

Team/organisatie recept

Zo is het ook met teams en organisaties. Hierbij heb je nodig:

  • Visionairs die de richting bepalen
  • Ondernemers die verandering in gang zetten en bijsturen
  • Promotors die plannen over de bühne weten te brengen
  • Zorgers die de mens in het oog houden
  • Denkers die onderzoeken of iets goed gaat of beter kan

Mis je een van deze ingrediënten, dan lopen projecten minder soepel, minder effectief of zelfs helemaal in de soep.

De juiste verhouding

Heb je wel alle ingrediënten in huis, maar gaan de verhoudingen scheef, ook dan kan dit voor vertraging, strubbelingen of mislukking zorgen. In een team met bijvoorbeeld 70% visionairs, 20% denkers en een kleine vertegenwoordiging aan organisatoren, promotors en zorgers, kan het soms eeuwen duren voordat er echt iets van de grond komt.

Ontdek je ingrediënten

Je doet er dus goed aan om eens te kijken welke ingrediënten jij in huis hebt. Het kan namelijk best zo zijn dat een disbalans of gebrek in ingrediënten de reden is waarom de groei van je organisatie stroef verloopt of waarom projecten altijd zo traag en/of met zoveel gedoe gepaard gaan.

Hoe je dat doet

Bij een cakerecept is het eenvoudig: je kijkt in je keuken- en koelkast en ziet of je alle ingrediënten in huis hebt. Bij talenten en competenties van personen zie je dit natuurlijk niet altijd op het eerste gezicht. Gelukkig zijn hier wel goede tests voor. Bij LEV gebruiken we regelmatig de Keys-test. Een bijzonder korte en uitermate krachtige test die je ontzettend veel over de competenties en talenten van jezelf en je teamleden vertelt.

Voeg extra smaak toe

Bij Keys leer je niet alleen wie visionair, denker, et cetera is, maar ook wie vanuit unieke talenten en persoonlijke waarden extra’s aan jouw organisatie of team kan toevoegen. Denk aan creativiteit, leiderschap, ontwikkeling, motivatie en samenwerking. Zie deze extra’s maar als het zakje vanillesuiker dat je aan je cakerecept toevoegt en wat voor die extra lekkere smaak zorgt.

Bakken maar!

Genoeg nu over de ingrediënten. Nadat je deze opgelijnd hebt (of eerst nog bent gaan shoppen om een ontbrekend ingrediënt in huis te halen), is het tijd om te gaan bakken. Tijd om de competenties en talenten binnen jouw organisatie/team samen te brengen in de juiste vorm en zo tot ‘de perfecte cake’ te komen. Dat zit ‘m onder meer in teamsamenstelling, rolverdeling en werkprocessen. LEV heeft speciale, effectieve programma’s ontwikkeld om hier gestalte aan te geven. Kijk bijvoorbeeld eens naar LEV Performanceverbetering. Een perfecte cake verzekerd!

 

Tip: met de SLIM-subsidie kun je tot 80% van de kosten voor opleiding en ontwikkeling in je organisatie vergoed krijgen. Lees er hier meer over.

Referenties

Ervaring van de klanten

Op de hoogte

Mis niks van alle nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen

Nieuwsbrief

Wij informeren je graag over de laatste ontwikkelingen van LEV. Indien je in de toekomst onze nieuwsbrief wenst te ontvangen dan kun je hier onder je aanmelden.

Invullen van je bedrijfsnaam is verplicht
Invullen van je voornaam is verplicht
Invullen van je achternaam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht

Contact

Bezit jouw organisatie alle benodigde ingrediënten? Papendijke 10
4424 EK Wemeldinge

Bezit jouw organisatie alle benodigde ingrediënten? info@ondernemenmetlev.nl

Bezit jouw organisatie alle benodigde ingrediënten? +31 (0)6 22 90 76 96