Performanceverbetering met LEV

“Wanneer je net begint als startup ben je vooral bezig met je passie. Maar dan volgt de scale-up en sta je ineens voor de uitdaging om te gaan professionaliseren en managen.” Peter de Jong van Kobobss liep hier samen met zijn compagnon Mike tegenaan toen ze met hun bedrijf een flinke groei doormaakten. Met de hulp van LEV zetten ze belangrijke stappen voorwaarts.

Lees verder

“Wanneer je net begint als startup ben je vooral bezig met je passie. Maar dan volgt de scale-up en sta je ineens voor de uitdaging om te gaan professionaliseren en managen.” Peter de Jong van Kobobss liep hier samen met zijn compagnon Mike tegenaan toen ze met hun bedrijf een flinke groei doormaakten. Met de hulp van LEV zetten ze belangrijke stappen voorwaarts.

Wat begon als een bescheiden bedrijf in machinebouw, groeide van lieverlee uit tot een grote speler in kwaliteitsborging en procesoptimalisatie in verpakkingslijnen. Het klinkt als een fantastisch succes, maar de groei had ook zijn keerzijde. “Je groeit niet alleen in aantal klanten, maar ook in alle onderdelen van je bedrijf”, begint Peter. “Zaken als personeel, beleid en overleg gaan niet meer vanzelf, maar moet je gaan managen. Dit was voor ons als techneuten een behoorlijke uitdaging en ik besefte dat we iemand nodig hadden om ons hierin te begeleiden.”

Van onrust naar structuur
Nodig was het ook wel, want er heerste onrust onder de medewerkers. “Zij hadden behoefte aan visie, beleid en duidelijkheid. Daar waren we als directie al deels met LEV mee aan de slag gegaan, maar we hadden de medewerkers nog niet meegenomen. Ik wist niet goed hoe we op een gestructureerde manier verandering in ons bedrijf konden aanbrengen en medewerkers meer betrokken konden krijgen.”

Performanceverbetering met LEV
Het programma Performanceverbetering met LEV bood de uitkomst. Dit startte met een medewerkerstevredenheidsonderzoek. Medewerker Chiel weet nog goed welke belangrijkste aandachtspunten daaruit kwamen. “Evaluatie van projecten, helderheid in taakverdeling en een betere, meer eenduidige manier van communiceren binnen het bedrijf. Op zich waren dit geen verrassingen voor ons, maar door drukte kreeg het onvoldoende aandacht.”

LEV Inspiratie & Actiedag
Dat veranderde tijdens de LEV Inspiratie & Actiedag. “Tijdens deze teamdag kwam alles bij elkaar”, vertelt Peter. “Wat eerst los zand was, werd nu een geheel. Niet alleen voor ons als directie, maar ook voor alle medewerkers. We hebben veel dingen besproken, ook de uitkomsten van het MTO. Karin, van LEV, was hierin een echte verbinder. Marco, met wie Karin die dag een leuke teamactiviteit op het water had georganiseerd, droeg hier ook op een mooie manier aan bij.”

Nieuwe initiatieven
Uiteindelijk leidde dit alles tot nieuwe initiatieven. “Zo zijn we dagstarts gaan organiseren en hebben we een intranet opgericht voor betere communicatie. Ook heeft iedereen heldere functiebeschrijvingen gekregen en hebben we hierbij gekeken welke rollen het beste bij welke personen passen.”

Persoonlijkheid
Zo ontdekten Peter en Mike dankzij de persoonlijkheidstest van het LEV-programma dat de één heel visiegericht is, de ander heel strategiegericht is en dat ze eigenlijk iemand misten die zorgde voor de uitvoering. “We hebben hier binnen ons bedrijf direct actie op ondernomen door de juiste persoon voor deze taak op te stellen. Dit heeft ons bedrijf meteen een enorme boost gegeven. Daarnaast kennen we dankzij de test nu ook onze schaduwkanten. Daardoor hebben we onszelf en elkaar beter leren kennen en begrijpen.”

Resultaat
Na vier maanden heeft Kobobss een evaluatie gedaan. De uitkomst liet een vooruitgang van 60% zien t.o.v. de 0-meting voor het LEV-programma. Medewerker Chiel herkent dit beeld. “De aandachtpunten zijn echt opgepakt. Het was geen geval ‘MTO invullen en dat was het dan’. Er is echt iets veranderd en verbeterd.” Ook Peter merkt het verschil. “Wat Chiel zegt klopt. Het LEV-programma heeft bovendien meer betrokkenheid teweeg gebracht. We zijn er een beter team door geworden.”

 

Referenties

Ervaring van de klanten

Op de hoogte

Mis niks van alle nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen

Nieuwsbrief

Wij informeren je graag over de laatste ontwikkelingen van LEV. Indien je in de toekomst onze nieuwsbrief wenst te ontvangen dan kun je hier onder je aanmelden.

Invullen van je bedrijfsnaam is verplicht
Invullen van je voornaam is verplicht
Invullen van je achternaam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht

Contact

Peter de Jong van Kobobss: Papendijke 10
4424 EK Wemeldinge

Peter de Jong van Kobobss: info@ondernemenmetlev.nl

Peter de Jong van Kobobss: +31 (0)6 22 90 76 96