Juist nu investeren in ontwikkeling

Snelle groei. Fantastisch! Maar ook problematisch. Het ging al jaren goed met je bedrijf, maar nu de druk op de ketel staat, lijkt de boel vast te lopen. Juist nu, in een tijd waarin je kansen te over ziet, maar personeel tekort hebt. Hoe je toch vooruitgang boekt? Dit voorbeeld laat het zien.

Lees verder

Het gaat veel technische bedrijven al jaren voor de wind. Een trouwe klantenkring en goed ingewerkt personeel zorgen voor een stabiele bedrijfsvoering. En dan komt er die exponentiële groei. Langzaam maar zeker ontstaan er knelpunten. LEV zorgt voor oplossingen.

Regelmatig kom ik ze tegen, technische bedrijven die door drukte in de knel komen. Zo werd ik laatst door een bedrijf ingeschakeld met flinke achterstanden in de offerteopmaak. Klanten waren al te woord gestaan, maar hoorden vervolgens wekenlang niks meer. Daarom gingen ze bellen en mailen waar hun offerte bleef, wat extra druk op de toch al overbelaste medewerkers zette. Intern liepen de gemoederen soms hoog op omdat de afdelingen verkoop, planning en buitendienst tegen hun eigen en elkaars limieten aanliepen.

Extra personeel niet te vinden

Extra personeel aannemen leek de oplossing, maar ja, vind maar eens (technisch) personeel in deze tijd. Dat lukt niet of nauwelijks. En als je al iemand vindt, heeft diegene vaak meerdere opties en kiest die liever voor een goedlopend bedrijf met een fijne werksfeer, in plaats van een worstelend bedrijf met een oplopende werkdruk. 

Oplopend ziekteverzuim

De aanhoudende hoge werkdruk begon langzamerhand zijn tol te eisen bij de bestaande medewerkers. Ze hadden ze minder plezier in hun werk en werden minder productief. Uiteindelijk steeg ook het ziekteverzuim en stonden goede medewerkers op het punt om elders te gaan werken.

Dalende klanttevredenheid

De klanttevredenheid werd niet gemeten, maar goede kans dat die ondertussen een dalende trend liet zien. De klachten over verminderde bereikbaarheid, gebrek aan communicatie en lange wachttijden liepen op.

LEV

Op dat moment werd LEV ingeschakeld voor het vraagstuk: Wat kunnen we doen om deze vicieuze cirkel te doorbreken? Het eerste deel van het antwoord ligt in inzicht. Daarom zetten we allereerst ons MTO in. Een slim en effectief onderzoek dat direct de pijnpunten in de organisatie blootlegt. 

Interne performanceverbetering

We konden meteen met de pijnpunten aan de slag. Een heel simpel voorbeeld was het anders inplannen van de klantbezoeken. Door deze niet direct bij binnenkomst van de klantvraag in te plannen, maar enkele weken nadien, kon na het klantbezoek de offerte wel binnen korte termijn uitgebracht worden. Het leverde direct minder werkstress en blijere klanten op terwijl er aan de totale doorlooptermijn niets veranderde.

Juist nu investeren in ontwikkeling

Daarnaast vroeg LEV aandacht voor ontwikkeling van personeel. Zit iedereen op de juiste plek? Benut je ieders talenten? In die fase zitten we nu. Met een snelle en effectieve test kan LEV het antwoord op deze vraag bieden. Daarna kunnen we aan de slag met de volgende stap in de performanceverbetering van het bedrijf. 

Van tunnelvisie naar visie

Voor het bedrijf en diens medewerkers gaat er een wereld open. Door werkdruk en tunnelvisie was iedereen in overlevingsmodus geschoten en kon men zelf de problemen niet meer overzien. Nu hebben ze een lager ziekteverzuim, meer tevreden klanten, gemotiveerde medewerkers en weer een heldere visie op de toekomst.

SLIM subsidie

Een mooie bijkomstigheid van de investering van dit bedrijf in performancemanagement, is dat ze een aanvraag kunnen indienen voor de SLIM subsidie. Een subsidie die twee keer in het jaar (voorjaar en herfst) aangevraagd kan worden en tot wel 80% van je investering in ontwikkeling (zoals met de programma’s van LEV) vergoedt. 

LEV

LEV biedt inzicht en laat zien dat performanceverbetering ook zonder extra personeel mogelijk is. Ervaar jij ook knelpunten? Neem contact op. Via slimme tools legt LEV de vinger direct op de zere plek en wat die zere plek ook is, LEV biedt oplossingen.

Referenties

Ervaring van de klanten

Op de hoogte

Mis niks van alle nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen

Nieuwsbrief

Wij informeren je graag over de laatste ontwikkelingen van LEV. Indien je in de toekomst onze nieuwsbrief wenst te ontvangen dan kun je hier onder je aanmelden.

Invullen van je bedrijfsnaam is verplicht
Invullen van je voornaam is verplicht
Invullen van je achternaam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht

Contact

Groeien in een krappe arbeidsmarkt Papendijke 10
4424 EK Wemeldinge

Groeien in een krappe arbeidsmarkt info@ondernemenmetlev.nl

Groeien in een krappe arbeidsmarkt +31 (0)6 22 90 76 96