Juniors zijn de toekomst, maar wat doe je nú?

De krapte op de arbeidsmarkt doet de focus van recruiters verschuiven van werkzoekenden in vacaturebanken naar actieve medewerkers in een soortgelijke functie bij andere bedrijven. De focus ligt daarbij vooral op ervaren mediors en seniors. Ook die van jou! Wat als zij vertrekken?

Lees verder

Vertrekkende medewerkers zorgen eigenlijk altijd wel voor een uitdaging. Maar steeds vaker komt het voor dat mediors van baan veranderen om elders een seniorfunctie te bekleden of dat seniors voor veel geld worden weggekaapt, hun waardevolle kennis en ervaring meenemend. Als dat net jouw medewerkers zijn, kun je achterblijven met een flink probleem.

Goede mix

Mediors en seniors zijn van belangrijke waarde in ieder bedrijf, net zoals juniors dat zijn. Juist een goede mix van deze drie zorgt voor de perfecte balans die de vernieuwing, kennis, ervaring en identiteit in jouw bedrijf borgt. Het vertrek van mediors en seniors kan voor een disbalans zorgen. Je moet op zoek naar nieuwe medewerkers en komt daarbij vaak uit op juniors.

Tijd voor actie

Juniors zijn de toekomst. Ze zorgen voor verfrissing en vernieuwing in je organisatie, dus dat is positief. Maar juniors hebben ook een ervaren medior of senior nodig om zich verder te bekwamen in hun vak en in de kennis en cultuur van de organisatie. Bij een organisatie met een gezonde junior-medior-seniorbalans gaat dit vaak grotendeels vanzelf. Maar heb je die luxe niet (meer), dan wordt het tijd om actie te ondernemen.

Inventarisatie

Wanneer jouw organisatie langzaam aan steeds meer uit juniors bestaat, is het belangrijk om de manier van samenwerken kritisch onder de loep te nemen. Je zult veel bewuster invulling moeten geven aan kennisdeling, ontwikkeling en cultuur. Dat begint bij een goede inventarisatie van de kennis, kunde en competenties in jouw organisatie.

Een hoop vragen

Weet jij bijvoorbeeld welke mediors of seniors het leuk zouden vinden om juniors te helpen bij hun ontwikkeling en of ze hier ook de juiste competenties voor hebben? Faciliteren en stimuleren jouw werkprocessen samenwerking tussen die twee? Heb je in beeld welke talenten jouw medewerkers hebben om (versneld) door te groeien naar een hogere functie? Hoezeer faciliteer je ontwikkeling van ieders talenten actief in jouw organisatie? En in hoeverre past de cultuur nog bij wat je als organisatie nastreeft?

Vanuit inzicht naar toekomstbestendigheid

Om hier meer inzicht in te krijgen en er stappen in te zetten, hebben we bij LEV gerichte en effectieve programma’s ontwikkeld. Voorbeelden zijn LEV Performanceverbetering en LEV Cultuurverandering. Samen, het management, seniors, mediors en juniors, ontwikkelen we vanuit heldere inzichten de juiste werkprocessen, kaders en cultuur voor een gezonde toekomst voor jouw organisatie.

 

Tip: met de SLIM-subsidie kun je tot 80% van de kosten voor opleiding en ontwikkeling in je organisatie vergoed krijgen. Lees er hier meer over.

Referenties

Ervaring van de klanten

Op de hoogte

Mis niks van alle nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen

Nieuwsbrief

Wij informeren je graag over de laatste ontwikkelingen van LEV. Indien je in de toekomst onze nieuwsbrief wenst te ontvangen dan kun je hier onder je aanmelden.

Invullen van je bedrijfsnaam is verplicht
Invullen van je voornaam is verplicht
Invullen van je achternaam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht

Contact

Juniors zijn de toekomst, maar wat doe je nú? Papendijke 10
4424 EK Wemeldinge

Juniors zijn de toekomst, maar wat doe je nú? info@ondernemenmetlev.nl

Juniors zijn de toekomst, maar wat doe je nú? +31 (0)6 22 90 76 96