Ontdek de blinde vlek in jouw organisatie

Wanneer je vanuit je expertise ondernemers dagelijks helpt bij het optimaliseren van hun organisatie, zou je denken dat je in je eigen bedrijf ook wel alles op orde hebt. Toch liep ook ik steeds ergens tegenaan. Het bleek mijn blinde vlek. Toen ik die eenmaal ontdekte, liep alles ineens als een speer. Ik hoop dat mijn blinde vlek jouw inspiratie is.

Lees verder

Jaren geleden kreeg ik het idee om LEV Insights te ontwikkelen. Het is een slimme onderzoekstool waarmee LEV snel en helder inzicht geeft in sterke punten en verbeterkansen van een organisatie. Ik ging enthousiast aan de slag, schakelde teamleden in om mee te denken in de randvoorwaarden en kwam een heel eind, maar toen stropte het.

Ondanks alle inspanningen lag er na een jaar nog steeds geen werkende tool. Hoe kwam dat toch? Het idee was nog steeds even goed, daar was ik van overtuigd, maar ergens liep het ontwikkelproces spaak.

Mijn blinde vlek: detailuitvoering

Het bleek te liggen aan mijn blinde vlek. Ik had alle competenties in huis om tot een mooi concept te komen, maar niet die competentie om ook de detailuitvoering te realiseren. Ik herken het ook in mezelf. Ik bouw het liefst aan nieuwe dingen, nieuwe structuren en als het dan staat, kan een ander hier direct mee aan de slag. Een ander, niet ik. Die detailuitvoering past niet bij me.

Oplossing: competentie in huis halen

En nu kwam het dus aan op de detailuitvoering van LEV Insights. Daarvoor schakelde ik Jeffrey in. Hij heeft wél de juiste competenties om de detailuitvoering tot een succes te maken en ging hier enthousiast en voortvarend mee aan de slag. LEV Insights is daardoor nu echt een feit en het doet wat het moet doen: inzicht bieden in de sterkte- en verbeterpunten van organisaties. Ik ben er dolgelukkig mee!

Voorbeelden van blinde vlekken

Iedereen kan zo in zijn organisatie of team een blinde vlek hebben. Die blinde vlek kan liggen op allerlei vlakken. Iemand die altijd door een visie-lens kijkt: welk doel streven we na en zitten we nog op koers? Een kennisgerichte medewerker die altijd checkt of dingen wel goed gebeuren of nog beter kunnen. Een organisatietalent die een plan tot realisatie kan brengen. Een promotor, die begrijpt hoe je iets bij je doelgroep moet introduceren. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

Wat is jouw blinde vlek?

Heb jij ook het gevoel dat nieuwe projecten niet soepel lopen? Dat ze vaak niet van de grond komen, ergens stroppen of uitlopen in een teleurstelling? Of dat het allemaal wel gebeurt, maar niet van harte of niet optimaal? Ga dan op zoek naar je blinde vlek.

Die op eigen kracht vinden, is uitermate lastig. Want hoe vind je wat je niet ziet? Neem eens contact met me op. Ik help je er graag bij. Via een korte, krachtige test breng ik de kenmerken van jou(w teamleden) in kaart. Samen vormen ze een puzzel waarin allerlei competenties samenkomen en er misschien ook wel eentje ontbreekt. Jouw blinde vlek. Daar gaan we mee aan de slag.

Slim!

En weet je wat helemaal slim is? Om dit te doen in combinatie met een SLIM-subsidie. Wanneer je namelijk werkt aan de ontwikkeling binnen jouw mkb-organisatie, kun je de kosten voor dergelijke onderzoeken tot wel 80% vergoed krijgen. Ik vertel je hier meer over.

Referenties

Ervaring van de klanten

Op de hoogte

Mis niks van alle nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen

Nieuwsbrief

Wij informeren je graag over de laatste ontwikkelingen van LEV. Indien je in de toekomst onze nieuwsbrief wenst te ontvangen dan kun je hier onder je aanmelden.

Invullen van je bedrijfsnaam is verplicht
Invullen van je voornaam is verplicht
Invullen van je achternaam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht

Laatste nieuws

16-08-2023


16-08-2023