Wat heeft jouw team nodig?

In ‘Teambuilding, zo werkt het’ las je over de verschillende ontwikkelfasen van een team. Iedereen zou het liefst in fase 4 zitten. Dan heb je het ultieme gouden team dat volledig op elkaar is ingespeeld, de rollen helder heeft verdeeld, het beste in elkaar naar boven haalt, gezamenlijke doelen nastreeft en behaalt en ondertussen veel plezier met elkaar heeft. Bij de meeste teams echter, is deze ideale situatie nog geen feit. Maar je kunt er wel komen!

Lees verder

Het eerste wat je moet vaststellen, is wat er in jouw team wellicht nog ontbreekt. Zijn het de heldere doelen, de rol- en taakverdeling en/of het inzicht in elkaars talenten? Daar begint teambuilding eigenlijk al mee, nog lang voordat je met z’n allen een vlot gaat bouwen.

Onderzoek

Bij LEV starten we regelmatig met de Medewerker Monitor, een heel gericht medewerkerstevredenheidsonderzoek dat snel de verbeterpunten in een organisatie en team blootlegt. Is de rol- en taakverdeling niet helder genoeg, lopen processen niet lekker of voelen teamleden te weinig vrijheid, waardering of uitdaging? De Medewerker Monitor laat het zien. 

Inzicht

Dankzij de uitslag kunnen we de teambuilding heel gericht insteken. Voordat we de teambuildingactiviteit starten, kunnen individuele tests nog onderdeel uitmaken van het voortraject. Zeker wanneer onderlinge verhoudingen en rolverdeling een issue zijn, heeft dit grote toevoegde waarde en zorgt het tijdens de teambuilding voor heldere inzichten.

Bij LEV werken we vooral met de tests HBM/ACT® en Keys. Met deze korte, maar zeer effectieve tests brengen we de individuele talenten van de teamleden in beeld. Hiermee geven we ieder teamlid enerzijds inzicht in de eigen talenten en schaduwkanten en zorgen we anderzijds voor een compleet beeld van alle aanwezige talenten in het team.

Bespreken

Tijdens de teambuilding gebruiken we de opgedane inzichten om de puzzel van het team te leggen. Wie kan op basis van welk talent welke rol het beste invullen en welke talenten missen we eventueel nog? Hoe zou een proces moeten lopen en hoe borgen we dat we daarin oog hebben voor wat de ander nodig heeft? Doordat de talenten nu duidelijk zijn voor iedereen, komen we sneller tot gedragen beslissingen en is er meer begrip en waardering voor ieders talent.

Ervaren

Iets leren en bespreken is één ding, het ervaren een tweede. Dat laatste heeft een enorme meerwaarde. Daarom maakt een leuke en leerzame activiteit bij LEV altijd onderdeel uit van de teambuilding. We hebben niet alleen veel lol met elkaar, bijvoorbeeld tijdens een middagje rib-varen, maar ervaren ook in de praktijk dat ieder talent waardevol is en je alleen samen, als team, tot de beste prestaties kunt komen. 

Wil jij weten wat jouw team nodig heeft om uit te groeien tot het ultieme gouden team? En wil je vervolgens op een effectieve en leuke manier aan de slag met teambuilding? Check dan de LEV Inspiratie & Actie dag. Samen zorgen we voor succes.

Referenties

Ervaring van de klanten

Op de hoogte

Mis niks van alle nieuwe ontwikkelingen en aankomende evenementen

Nieuwsbrief

Wij informeren je graag over de laatste ontwikkelingen van LEV. Indien je in de toekomst onze nieuwsbrief wenst te ontvangen dan kun je hier onder je aanmelden.

Invullen van je bedrijfsnaam is verplicht
Invullen van je voornaam is verplicht
Invullen van je achternaam is verplicht
Geldig e-mail adres is verplicht

Contact

Wat heeft jouw team nodig? Papendijke 10
4424 EK Wemeldinge

Wat heeft jouw team nodig? info@ondernemenmetlev.nl

Wat heeft jouw team nodig? +31 (0)6 22 90 76 96